Televizija Šibenik d.o.o. Redakcija: 022/ 218-081 Marketing: 091/ 11-00-190

Emisije

AKTUALNOSTI IZ GRADA

Aktualnosti iz grada

Aktualnosti iz grada

„Aktualnosti iz Grada“ su središnja informativna emisija Televizije Šibenik koja je ujedno emitirana i kao prva eksperimentalna emisija ove TV kuće. Od 2005.godine, ekipe novinara razradile su mnoga društvena, politička, ekonomska, kulturna i sportska pitanja. Upravo zato, uspjeli smo ostvariti ono najvažnije , povjerenje gledatelja. Sadržaji kojie naše ekipe snimaju i istražuju vezani su uz Šibenik i okolicu jer želimo informirati javnost i o događanjima na rubnim dijelovima županije koji su ovisni o Šibeniku, kao centru Županije. „Aktualnosti iz Grada“ su dnevna emisija koju emitiramo svakodnevno s početkom u 20:05h, u trajanju od 20-30 minuta.

  • Uređuje: Sanja Jurišić

TJEDNI PREGLED

Slijedom „Aktualnosti iz Grada“ koje u našem programu emitiramo u prime time-u svakodnevno, rodila se potreba da nedjeljom, kad na programu nemamo središnju informativnu emisiju, u „Tjednom pregledu aktualnosti“ napravimo rezime tjedna koji je na pomolu. U 30 minuta gledateljima donosimo ono najvažnije što se događalo u minulom tjednu; razradu društvenih, političkih, ekonomskih i sportskih pitanja. „Tjedni pregled“ je emisija koju emitiramo nedjeljom u 20:05h, u trajanju od 25-30 minuta.

KRATKE VIJESTI

„Kratke vijesti“ se u programu TV Šibenik emitiraju 3 puta dnevno (12:00, 16:00 i 18:30h). Kratke vijesti svojevrsni su uvod u središnju informativnu emisiju. U njima se najavljuju teme s kraćim tonskim isječcima jednog do maksimalno dvojice sugovornika. Uz društveno-političke teme obično slijedi kultura, potom sport te vremenska prognoza. Trajanje ovih kratkih informativnih emisija je do 10 minuta.

  • Urednica: Sanja Jurišić

 

GURMANSKE ĆAKULE

Gurmanske ćakule

Gurmanske ćakule

Gastronomska baština, kulturno-povijesno nasljeđe, sličnosti i različitosti šibenskog obalnog i kopnenog dijela, teme su tv emisije „Gurmanske ćakule“. Stari recepti, tradicionalna gastronomija, opće ljudske vrijednosti u emisiji su prikazane uz sudjelovanje poznatih ljudi i javnih osoba šibenskog kraja.

Naglasak u “Gurmanskim ćakulama” stavljen je i na promicanje poljodjelstva, na poseban način maslinarstva i vinogradarstva. Voditelji, arheolog mr. sc. Željko Krnčević, te teolog i novinar Ivo Kronja gradeći priču o hrani, kulinarstvu i gastronomiji ujedno prezentiraju društvene vrednote naglašavajući ekološke postavke u svakodnevnom životnom opredjeljenju. Uz sve nabrojeno u svakoj emisiji ima određena doza i tipično šibensko – dalmatinskog humora.

Gurmanske ćakule emitiraju se zadnjeg ponedjeljka u mjesecu u 20.30h.

KUTAK ZA KULTURNI TRENUTAK

Kutak za kulturni trenutak

Kutak za kulturni trenutak

Svaki grad ima svoje posebnosti, elemente koje njeguje i koji su njegova baština. Šibenik ima više njih; pjesmu, pisanu riječ, sliku, trag u kamenu ili nekom drugom materijalu. Šibenik njeguje kulturu, a mi je unosimo u domove naših gledatelja prateći umjetnike u onom što rade i motivirajući ih da i dalje ustraju u svom radu.

  • Emitiranje: nedjelja, 20.30h.
  • Urednica i voditeljica: Ana Cigić

ŽIVOT ŽENE

Život žene

Život žene

Zakoni nalažu sve veći postotak žena u javnom i političkom životu, a istovremeno još uvijek robujemo predrasudama da žene i muškarci nisu jednako vrednovani. Emisija „Život žene“ nastoji razbiti predrasude i dati odgovore na mnoga pitanja o muško-ženskim pozicijama u poslovnom svijetu. Također, ugošćavamo i žene koje nisu visoko pozicionirane na tržištu rada, već su „obične“ domaćice. Kakva je njihova situacija? Kako se muškarci nose sa svojim uspješnim „boljim polovicama“? Koliko ravnopravan odnos muškarca i žene utječe na ispravan odgoj djeteta? Na ova i niz drugih pitanja odgovore tražimo kroz emisiju „Život žene“.

  • Prvog ponedjeljka u mjesecu, 20.30h.
  • Urednica i voditeljica: Sanja Jurišić

MIĆA PRIČA

Mića prića

Mića prića

Emisiju “Mića priča“ odlučili smo realizirati u suradnji s Gradskim vrtićima Šibenik koje trenutno pohađa 1059 šibenskih mališana. Djeca su oduvijek na raznorazna pitanja nudila najzanimljivije i naijskrenije odgovore, stoga dvojbe oko emitiranja ove emisije gotovo da nije ni bilo. Prvi dio emisije sustavnije prezentira glavnu temu, odnosno projekt koji se tih dana provodi u pojedinom vrtiću. Tim povodom djeca na tu temu izrađuju likovne i ine uratke. Kroz razgovor s djecom i tetama doznajemo koliko su najmlađi naučili o toj temi i kako će stečeno znanje primijeniti u praksi. „Vrijeme je za mića pjesmu“ dio je emisije u kojem ćemo pustiti jednu ili dvije prigodne koregrafije, koju su također u suradnji sa svojim tetama osmislila djeca.

  • Emitiranje: 2x mjesečno, četvrtkom.
  • Urednik i voditelj: Drago Kudra

ZDRAVO MALENI

Zdravo maleni

Zdravo maleni

Međunarodni dječji festival je manifestacija koja već preko 50 godina prezentira Šibenik u Hrvatskoj i svijetu. U zadnjem tjednu lipnja u grad se slijevaju rijeke gostiju, domaćih i stranih grupa koje domaćinima i posjetiteljima nude raznorazne sadržaje. Dva tjedna u Šibeniku su podređena djeci. Gotovo svaka ulica i trg ispunjeni su sadržajima koje su kreirali naši najmlađi, na svoju i na radost svojih mentora i roditelja. Program TV Šibenik svake je godine ispunjen festivalskim sadržajima prilozima u informativnoj emisiji, kao i u emisijama koje tematiziraju kulturu. Ovu manifestaciju pratimo u okviru 5 emisija.

RIJEČ NADE

Riječ nade

Riječ nade

Riječ nade vjerska je emisija mozaičnog karaktera. Donosi priloge i reportaže o događanjima u Šibenskoj biskupiji. Emisija uejdno obrađuje i aktualne teme iz područja crkvenog nauka, liturgije, pastorala, kulturne baštine, itd. Emisija traje 25 minuta, a emitira se subotom u 20.30 sati. Repriza je nedjeljom u 16.15 sati.

SEMAFOR

Semafor

Semafor

Emisija obrađuje gospodarske, društvene i političke teme s ciljem prikazivanja postignuća i ukazivanja na nedostatke u spomenutim sektorima. U studiju su često gosti suprostavljenih stavova jer Semafor je poticajna emisija koja u teškim recesijskim vremenima nastoji poticati afirmativan stav i buditi gledatelja na vlastitu aktivnost.

  • Emitiramo je utorkom, u 20.30h.
  • Urednica i voditeljica: Katarina Rudan