Televizija Šibenik d.o.o. Redakcija: 022/ 218-081

Emisije

AKTUALNOSTI IZ GRADA

Aktualnosti iz grada

Aktualnosti iz grada

„Aktualnosti iz Grada“ su središnja informativna emisija Televizije Šibenik koja je ujedno emitirana i kao prva eksperimentalna emisija ove TV kuće. Od 2005.godine, ekipe novinara razradile su mnoga društvena, politička, ekonomska, kulturna i sportska pitanja. Upravo zato, uspjeli smo ostvariti ono najvažnije , povjerenje gledatelja. Sadržaji kojie naše ekipe snimaju i istražuju vezani su uz Šibenik i okolicu jer želimo informirati javnost i o događanjima na rubnim dijelovima županije koji su ovisni o Šibeniku, kao centru Županije. „Aktualnosti iz Grada“ su dnevna emisija koju emitiramo svakodnevno s početkom u 20:05h, u trajanju od 20 minuta.

Uređuje: Drago Kudra

TJEDNI PREGLED

Tjedni pregled

Tjedni pregled

Slijedom „Aktualnosti iz Grada“ koje u našem programu emitiramo u prime time-u svakodnevno, rodila se potreba da nedjeljom, kad na programu nemamo središnju informativnu emisiju, u „Tjednom pregledu aktualnosti“ napravimo rezime tjedna koji je na izmaku. U 30 minuta gledateljima donosimo ono najvažnije što se događalo u minulom tjednu; razradu društvenih, političkih, ekonomskih i sportskih pitanja. „Tjedni pregled“ je emisija koju emitiramo nedjeljom u 20:05h, u trajanju od 30 minuta.

VIJESTI

Vijesti

Vijesti

„Vijesti“ se u programu TV Šibenik emitiraju 2 puta dnevno (16:00 i 18:30h). Vijesti su svojevrsni  uvod u središnju informativnu emisiju. Trajanje ovih kratkih informativnih emisija je do 10 minuta.

Urednik: Drago Kudra

GURMANSKE ĆAKULE

Gurmanske ćakule

Gurmanske ćakule

Gastronomska baština, kulturno-povijesno nasljeđe, sličnosti i različitosti šibenskog obalnog i kopnenog dijela, teme su tv emisije „Gurmanske ćakule“. Stari recepti, tradicionalna gastronomija, opće ljudske vrijednosti u emisiji su prikazane uz sudjelovanje poznatih ljudi i javnih osoba šibenskog kraja.

Naglasak u “Gurmanskim ćakulama” stavljen je i na promicanje poljodjelstva, na poseban način maslinarstva i vinogradarstva. Voditelji, arheolog mr. sc. Željko Krnčević, te Tomislav Gostijanović i Siniša Gulin gradeći priču o hrani, kulinarstvu i gastronomiji ujedno prezentiraju društvene vrednote naglašavajući ekološke postavke u svakodnevnom životnom opredjeljenju. Uz sve nabrojeno u svakoj emisiji ima određena doza i tipično šibensko – dalmatinskog humora.

Gurmanske ćakule emitiraju se zadnjeg ponedjeljka u mjesecu u 20.30h.

KUTAK ZA KULTURNI TRENUTAK

Kutak za kulturni trenutak

Svaki grad ima svoje posebnosti, elemente koje njeguje i koji su njegova baština. Šibenik ima više njih; pjesmu, pisanu riječ, sliku, trag u kamenu ili nekom drugom materijalu. Šibenik njeguje kulturu, a mi je unosimo u domove naših gledatelja prateći umjetnike u onom što rade i motivirajući ih da i dalje ustraju u svom radu.

 

Emitiranje: nedjelja, 20.40h.

Urednica i voditeljica: Maja Laurić

IZJAVE DANA

Izjave dana

Izjave dana

Izjave dana donose duže ili cjelovite izjave sugovornika koji se pojavljuju u Vijestima.

NA RASKRIŽJU

Na raskrižju

Na raskrižju

U razgovoru sa sugovornicima informira se javnost o gospodarskom stanju, razvoju malog i srednjeg poduzetništva, obrtništva, turizmu, komunalnoj i socijalnoj infrastrukturi, te drugim aktualnim temama i događajima važnim za život građana.

Emitiranje: srijeda, 20.30h.

Urednica i voditeljica: Marijana Pivčević

ZDRAVO MALENI

Zdravo maleni

Zdravo maleni

Međunarodni dječji festival je manifestacija koja već preko 50 godina prezentira Šibenik u Hrvatskoj i svijetu. U zadnjem tjednu lipnja u grad se slijevaju rijeke gostiju, domaćih i stranih grupa koje domaćinima i posjetiteljima nude raznorazne sadržaje. Dva tjedna u Šibeniku su podređena djeci. Gotovo svaka ulica i trg ispunjeni su sadržajima koje su kreirali naši najmlađi, na svoju i na radost svojih mentora i roditelja. Program TV Šibenik svake je godine ispunjen festivalskim sadržajima prilozima u informativnoj emisiji, kao i u emisijama koje tematiziraju kulturu. Ovu manifestaciju pratimo u okviru 12 emisija.

RIJEČ NADE

Riječ nade

Riječ nade

Riječ nade vjerska je emisija mozaičnog karaktera. Donosi priloge i reportaže o događanjima u Šibenskoj biskupiji. Emisija uejdno obrađuje i aktualne teme iz područja crkvenog nauka, liturgije, pastorala, kulturne baštine, itd. Emisija traje 30-35 minuta, a emitira se subotom u 20.30 sati. Repriza je nedjeljom u 16.00 sati.

I MI SMO TU

I mi smo tu

I mi smo tu

U emisiji se obrađuju teme o posebno ranjivim i osjetljivim skupinama, njihovom životu, položaju u zajednici te udrugama i organizacijama koje o njima skrbe. Odlazimo među invalidne osobe, osobe s poteškoćama u razvoju, umirovljenike, nezaposlene, beskućnike, u škole i vrtiće, te slične ustanove,organizacije i udruge.

  • Emitiranje: prvog utorka u mjesecu, 20.30h.
  • Urednica i voditeljica: Marijana Pivčević

ĆAKULA S GRADSKIM OCIMA

Ćakula s gradskim ocima

U razgovoru s osobama iz javnog i političkog života grada Šibenika informira se javnost o aktivnostima gradske uprave, upravnih odjela, gradskih i javnih poduzeća i ustanova o rezultatima rada i planovima.

  • Emitiranje: četvrtog četvrtka u mjesecu u 20.30h.
  • Urednica i voditeljica: Maja Laurić

RAZGOVOR S POVODOM

Razgovor s povodom

Povoda za razgovor s, više ili manje poznatim, osobama je bezbroj: od privatnog i javnog života u politici, poduzetništvu, kulturi, stvaralaštvu ili nekom drugom polju djelovanja, do hobija i zabave. U razgovoru sudjeluju osobe koje imaju što poručiti javnosti, a povod može biti i neki važan događaj.

  • Emitiranje: trećeg petka u mjesecu u 20.30h.
  • Urednica i voditeljica: Maja Laurić